JHUG Nov - σύντομες εντυπώσεις
Επανήλθαμε, λίγο μουδιασμένα αλλά τελικά οι φανατικά σταθεροί δώσανε το παρών. To Java Hellenic User Group είναι ακόμα ζωντανό, αλλά επειδή είναι ουσιαστικά μια παρέα ανθρώπων (κοινότητα) έχει και αυτό σημάδια κούρασης από την Ελληνική πραγματικότητα.
Κάποιοι regular είναι ήδη στο εξωτερικό ενώ όλοι όσοι έχουμε μείνει πίσω ίσως το γενικότερο κλίμα να μην ευνοεί να δίνεις λίγο από τον ελεύθερο σου χρόνο για μια ομιλία. Ίσως μεγαλώνουμε ίσως αυξάνουν οι υποχρεώσεις.
Είχαμε 2 πολύ καλές παρουσιάσεις και μπορώ να πω το ευχαριστήθηκα και ας ήταν σφηνάκι meet-up.
Ο καλός μου συνάδελφος Κ.Καπελώνης έδωσε το δεύτερο τμήμα της παρουσίασης του για software quality. Πάντα κατανοητός, πάντα to the point και το κερασάκι στην τούρτα μια πολύ απλή και καλή εξήγηση για τον αγαπημένο LCOM4 quality indicator στο Sonar. Θα βρείς την παρουσίαση εδώ.
Κλείσαμε με τον Χ.Γιοράν, από τη γνωστή μας πια Neo Technology με τη βάση Neo4j, όπου μας έκανε μια θεωρητική ανάλυση για τις βάσεις στην υλοποίηση distributed databases και τα μαθήματα / εμπειρίες τους με την υλοποίηση του αλγόριθμου Paxos στο σχετικό implementation της Neo4J.
Ευχαριστούμε και πάλι το Colab που μας παραχωρεί δωρεάν το χώρο του και έτσι δίνει στέγη στην προσπάθεια μας. Χωρίς αυτό θα είχαμε σίγουρα πολύ πιο δύσκολη δουλειά έστω και για ένα μικρό meet-up.
Θέλω να το γράψω για πολλοστή φορά, πριν κλείσω αυτό το post. Το JHUG σαν κοινότητα μετράει αρκετά πια χρόνια (σε λίγο καιρό θα κλείσουμε 10 !). Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε γνωριστεί, έχουμε μιλήσει, έχουμε διαφωνήσει αλλά ο πυρήνας πια είναι σταθερός.
Το JHUG δεν είναι πρόσωπα, ίσως στην αρχή, τώρα είναι όσο ποτέ άλλωτε εξαρτημένο από την πρωτοβουλία του καθένα μας και την καλή διάθεση. Θα ήθελα Λοιπόν, να τονίσω οτι αν θέλετε ή αν νομίζετε οτι έχετε κάτι να πείτε, να παρουσιάσετε ή να προβληματιστείτε μη διστάσετε να κάνετε ένα request για μια ομιλία στα επόμενα μας meet-up. Θα μας βρείτε πάντα στο google group mας όπου ανακοινώνουμε και οργανώνουμε την επόμενη κίνηση.
Όταν πρώτο σκεφτήκαμε τη δημιουργία του JHUG, ένας από τους σημαντικούς στόχους που για μένα ήταν και παραμένει κορυφαίος είναι η εκπαίδευση - ενημέρωση.
Οι Έλληνες προγραμματιστές δυστυχώς δεν απολαμβάνουν όσο θα έπρεπε τα benefit's αντίστοιχων επαγγελματιών στο εξωτερικό, όπου εταιρίες πολύ πιο εύκολα δεσμεύουν budget για να εκπαιδεύσουν ομάδες και να επιμορφώσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μέσα από το JHUG θέλουμε σε ένα βαθμό μέσα από knowledge sharing να βοηθήσουμε έτσι ώστε σχετικά εύκολα και φτηνά να παίρνουμε διαφορετικά ερεθίσματα και γνώσεις στο οικοσύστημα της Java!
Να είστε καλά, ελπίζω να τα πούμε ξανά τον επόμενο μήνα!
Καλά να Java-ρετε may the source be with you!